Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У зв'язку з подіями, пов'язаними з пандемією COVID-19, Університетська Агенція Франкофонії (Agence universitaire de la Francophonie) розробила спеціальний план дій Plan AUF COVID-19, метою якого стало підвищення активності університетів-членів у заходах, спрямованих на боротьбу з коронавірусною інфекцією.

Одним з напрямів цього плану є надання грантів молодим вченим, дослідникам та студентам на реалізацію науково-прикладних проєктів, які покликані нейтралізувати негативні наслідки епідемії та можуть бути виконані в короткий термін. У даному конкурсі взяли участь більше 1800 команд з усього світу. Серед 92 переможців й команда нашої академії (проф. Степанський Д.О., доц. Нефьодов О.О., доц. Маслак Г.С., доц. Мурашевич Б.В. та ін.) з проєктом "Комплексні системи профілактики вірусних та бактеріальних інфекцій на основі інноваційних форм активного хлору (APACh 51.5)".

Проєкт виконуватиметься у співпраці з Українським державним хіміко-технологічним університетом. Розроблені системи дезінфекції планується встановити в окремих аудиторіях академії та в інших закладах нашого міста для дотримання безпечності проведення невідкладних заходів та зібрань.

 

https://www.auf.org/a-propos/plan-auf-covid19/- детально про План AUF COVID-19

https://www.auf.org/nouvelles/actualites/lauf-debloque-million-deuros-soutenir-initiatives-universitaires-liees-a-covid-19/- результати конкурсу

https://www.auf.org/wp-content/uploads/2020/05/AUF-AAP-COVID-SELECTION-logo.pdf - список переможців

https://www.auf.org/nos-actions/toutes-nos-actions/systemes-integres-de-la-prevention-des-infections-virales-et-bacteriennes-a-base-des-formes-innovantes-du-chlore-actif/- детально про проєкт Академії