Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 червня 2020 року відбулося останнє у поточному навчальному році засідання вченої ради нашої академії. Засідання проводилось у дистанційному форматі, онлайн-трансляція здійснювалась із конференційної зали адміністративного корпусу (вул. В. Вернадського, 9). Вела засідання голова вченої ради, ректор, член-кореспондент НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева.

Головним питанням засідання був звіт проректора з науково-педагогічної роботи, професора Науменко Леоніда Юрійовича «Проблеми і перспективи підготовки іноземних громадян у ДЗ ДМА».

Леонід Юрійович розпочав свою доповідь з інформації про виклики часу в освіті іноземних громадян та заходи з протидії гібридним загрозам; індивідуальної онлайн-освіти; розширення вибору форм моніторингу навичок оцінювання студентів та зміни методів тестування, тощо.

У звіті були розглянуті питання міжнародної освіти як важливої складової навчального процесу академії, контингенту іноземних громадян в 2019-2020 навчальному році та Топ-10 країн за походженням іноземних абітурієнтів, яким було зареєстровано запрошення, Топ-10 областей за кількістю зареєстрованих запрошень та очікувані країни-донори забезпечення набору іноземних громадян на 1 курс 2020-2021 навчального року. Він також наголосив на ризиках в освіті іноземців: проблемність в’їзду в Україну, вірогідність посилення карантинних заходів, зниження фінансової спроможності громадян внаслідок фінансової кризи. А також відзначив величезний внесок професорсько-викладацького складу в напрацюванні моделей дистанційного навчання та здобутки академії з підготовки іноземних громадян та багато інших питань. Леонід Юрійович завершив свою доповідь прогнозом на новий 2020-2021 навчальний рік в освіті іноземців.

На засіданні було розглянуто ряд інших важливих питань, пов’язаних з діяльністю академії, зокрема, призначення іменних стипендіатів на 2020/2021 навчальний рік, утворення в ДЗ «ДМА» спеціалізованих вчених рад для прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертацій тощо.

По завершенні засідання голова вченої ради, ректор, професор Т.О. Перцева привітала усіх співробітників із завершенням навчального року, побажала доброго літнього відпочинку, міцного здоров’я та благополуччя!