Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У четвер, 03 вересня 2020 року відбулося засідання вченої ради Державного закладу «Дніпропетровська медична академія Міністерства охорони здоров’я України», присвячене підсумкам діяльності колективу ДЗ «ДМА» за 2019-2020 навчальний рік та основним завданням на 2020-2021 навчальний рік.

Традиційно хвилиною мовчання вшанували пам’ять співробітників, які пішли у небуття, але  своїм внеском у здобутки академії назавжди залишаться в її історії.

Далі ректор, член-кор. НАМН України Т.О. Перцева виступила з доповіддю «Академія напередодні нового навчального року: особливості роботи в умовах COVID-19», у якій підвела підсумки діяльності колективу ДЗ «ДМА» за 2019-2020 навчальний рік, окреслила питання вступної кампанії, завдання на поточний навчальний рік, сильні та слабкі сторони в сучасних умовах: «Ми, як і інші заклади, вже понад півроку знаходимося в карантинних умовах. Але ми повинні бути активними, адаптивними і забезпечувати роботу, адже навчаємо лікарів, які на сьогодні є неабияк затребуваними», – наголосила Тетяна Олексіївна і подякувала всьому колективу академії за плідну діяльність.

Перед членами вченої ради виступили також проректор з економіки, доцент С.І. Гончаров та перший проректор, професор І.С. Шпонька, які представили членам вченої ради інформацію про контингент іноземних студентів, що навчаються наразі в академії та планують навчатися в онлайн-форматі.

Тетяна Олексіївна вручила нагороду – Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «За заслуги перед Збройними Силами України» завідувачці кафедри медицини катастроф та військової медицини, професору Олені Юріївні Сорокіній.

На засіданні було розглянуто ряд важливих питань, пов’язаних з діяльністю академії. Вчена рада проголосувала за присвоєння вченого звання професора –  Є.М. Дитятковській, Л.В. Крячковій, О.О. Нефьодовій, О.Ю. Філіпповій; вченого звання доцента – Т.А. Гайдук, К.Г. Магрламовій, А.О. Нікуліній, Т.М. Потаповій. Також на засіданні члени вченої ради проголосували за обрання на посади: директора медичного центру – Заслуженого лікаря України, к.мед.н. О.О. Дукельського; декана стоматологічного факультету – к.мед.н., доц. Д.В. Чернова; професора кафедри фармакології і клінічної фармакології – проф. В.Й. Мамчура; доцентів – Б.В. Мурашевича, Х.А. Бунятян, Ю.В. Хотімської, Н.В. Алексєєнко.

На засіданні було затверджено плани роботи вченої ради, структурних підрозділів ДЗ «ДМА» на 2020-2021 н.р., ухвалено проведення експертної оцінки дисертаційних робіт та затвердження рецензентів, а також прийнято рішення щодо утворення спеціалізованих рад для прийняття та разового захисту дисертаційних робіт здобувачів наукового ступеня доктора філософії. Крім того, на засіданні було ухвалено ряд інших рішень, пов’язаних з підготовкою науково-педагогічних кадрів.

По завершенні засідання голова вченої ради, ректор, професор Т.О. Перцева побажала усім здоров’я й нових здобутків у 2020-2021 н.р.