Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Значною частиною діяльності клінічних кафедр є спільна робота з базовими медичними закладами.

Нещодавно за ініціативи кафедри пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2 (завідувач кафедри - професор Л. І. Вакуленко) та медичного директора КНП «Міська дитяча клінічна лікарня №6» ДМР Н. В. Фоменкової керівником циклу «Медсестринство в педіатрії» доцентом О. С. Коренюк був проведений майстер-клас для медичних сестер. Активну участь у заході з відпрацювання важливих медичних маніпуляцій взяли студенти-медики, які поєднують навчання в університеті з роботою в лікарні.

Основними питаннями тренінгу були виконання внутрішньовенних ін'єкцій, катетеризація периферичних вен та забір крові за допомогою вакутайнеру. Захід почався з  теоретичної частини - відеодемонстрації техніки виконання маніпуляцій та розбору етапів алгоритму дій медичної сестри. Особливо цікавою для медичних працівників була практична частина майстер-класу, яка дозволила відпрацювати ці маніпуляції на медичних муляжах. Медичні сестри мали можливість опанувати техніку та підвищити свою кваліфікацію в виконанні необхідних практичних навичок.

Заступник медичного директора з медсестринства КНП «МДКЛ 6» ДМР Л. О. Русланова подякувала колективу кафедри пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2 ДДМУ за підготовку і проведення важливого освітнього заходу. Фахівці нашого університету планують і надалі продовжувати спільну практику тренінгів для середньої медичної ланки охорони здоров'я  з метою покращення рівня надання медичної допомоги пацієнтам.