Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

На засіданні спеціалізованої вченої ради ДФ 08.601.095  під головування професора Ольги Вікторівни Кравець було розглянуто дисертацію здобувача ступеня доктора філософії, аспірантки кафедри анестезіології та інтенсивної терапії  ДДМУ Інни Олександрівни Шкітак.

Тема дисертаційної роботи «Вибір методу опіоїд-лімітуючої анестезії при тотальній ларингектомії», галузь знань – 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 222 «Медицина». Науковий керівник – професор Юрій Юрійович Кобеляцький.

Тему дисертаційної роботи за своїм напрямом та отриманими результатами вже можна віднести до науково значущих робіт, які обґрунтовують та доводять ефективність опіоїд-ліметуючої анестезії з використанням персоніфікованого мультимодального підходу вибору анестетиків у онкологічних хворих. У роботі запропонована оптимізація метода знеболення у хворих при тотальній ларингектомії з використанням дексмедетомидину та лідокаїну, що дозволяє знизити використання опіоїдів і суттєво зменшити вірогідність опіоїд залежних побічних ефектів, в тому числі й на імунний стан хворого.

На підставі відкритого голосування та прийнятого рішення спеціалізована вчена рада присудила І. О. Шкітак ступінь доктора філософії (PhD) за спеціальністю 227 «Медицина», галузь знань 22 «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертантку та її наукового керівника! Бажаємо успіхів та подальшого професійного зростання.