Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

19 січня 2021 року відбулася віртуальна конференція «Досвід та перспективи міжнародної співпраці Асоціації патологоанатомів України з країнами Європи, Канади та США» за підтримки Асоціації патологоанатомів України та Сумського державного університету. Під час роботи конференції були обговорені питання досвіду та перспективи розширення міжнародної співпраці лікарів-патологоанатомів України зі світовими лікувальними та науковими установами, також була приділена увага особливостям та шляхам підвищення їх професійної кваліфікації. 

Відкриття онлайн-конференції розпочалось з промови Президента Асоціації патологоанатомів України професора С.Г. Гички, який наголосив на важливості проведення подібних заходів для обміну досвідом міжнародної співпраці вітчизняних лікарів та окреслення подальших перспектив. 

Під час конференції із доповідями виступили С.Г. Гичка (Київ), В.О. Туманський (Запоріжжя) та І.В. Сорокіна (Харків), А.М. Романенко (Київ), О.О. Дядик (Київ) та М.С. Мирошніченко (Харків), А.М. Романюк (Суми), Л.М. Захарцева (Київ) та С.В. Клименко (Київ), Ю.О. Поспішіль (Львів) та В.І. Вовк (Львів), І.С. Давиденко (Чернівці), В.В. Гаргін (Харків), С.В. Вернигородський (Вінниця), Р.А. Москаленко (Суми), які висвітлили основні досягнення роботи вітчизняних патологоанатомів у напрямку співпраці з патологами Німеччини, Великобританії, США, Канади та ін. 

Від ДЗ «ДМА» виступили співробітники кафедри патологічної анатомії і судової медицини професор І.С. Шпонька та доцент Н.С. Бондаренко  із доповіддю «Стажування українських патологів через Австрійсько-Американську школу у Зальцбурзі на базі Відкритого медичного інституту». У своїй доповіді вони наголосили на особливостях подачі заявок для участі у семінарах Відкритого медичного інституту, критеріях відбору для участі у подальших етапах післядипломної освіти (observership) та поділилися досвідом успішної презентації клінічного випадку перед провідними фахівцями-патологами США та Австрії. 

Загалом у роботі конференції взяли участь понад 170 фахівців з різних навчальних, наукових і клінічних установ України. Всі доповідачі наголосили на важливості встановлення та підтримки міжнародних зв’язків в умовах глобалізації медицини та науки, зокрема на тлі коронавірусної пандемії.