Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертаційної роботи здобувача ступеня доктора філософії, асистента кафедри неврології ДДМУ Ольги Владиславівни Соміло на тему: «Прогностичні критерії перебігу рецидивуючо-ремітуючого розсіяного склерозу», галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222« Медицина». Науковий керівник – професор Олександр Іванович Кальбус.

У дослідженні представлено розв’язання проблеми прогнозування перебігу РРРС на основі отриманих клініко-неврологічних, клініко-анамнестичних, нейровізуалізаційних та нейропсихологічних даних обстеження хворих із даною патологією.

Теоретична та практична цінність роботи. Отримані результати дослідження дозволили виділити фактори, що впливають на перебіг РРРС, на основі яких розроблено прогностичну модель розвитку захворювання, впровадження якої в клінічну практику збільшує ефективність лікувально-діагностичних алгоритмів для даної патології. Обґрунтовано доцільність проведення поглибленого клініко-анамнестичного дослідження хворих на РРРС. Доведена необхідність впровадження поглибленого психодіагностичного обстеження хворих на РРРС з метою своєчасного виявлення та корекції психоемоційних порушень.

На підставі захисту дисертації спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.101 під головуванням професора Вікторії Вікторівни Огоренко ухвалила присудити ступінь доктора філософії Ольги Владиславівні Соміло.

Вітаємо дисертантку та її наукового керівника!