Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

28 травня вчені медичної академії провели консультації та обстеження пацієнтів у відділеннях Магдалинівської районної лікарні. 

Зустріч відбулась за сприяння Дніпропетровської обласної ради в рамках третього дистанційного курсу для лікарів загальної практики.
В ній взяли участь сімейні лікарі Магдалинівського, Новомосковського, Петриківського та Царичанського районів. Всього понад 60 учасників.

На початку заходу очільники Магдалинівського району голова райдержадміністрації Владислав Зражевський і голова райради Володимир Дробітько повідомили про упорядкування мережі закладів охорони здоров’я, реструктуризацію первинної та вторинної допомоги та плани до кінця поточного року. А також вручили грамоти найкращим медичним працівникам.

Заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян наголосив на необхідності розвивати проект дистанційного навчання і провити виїзне засідання в районах області. Він закликав присутніх долучитися до ініціативи обласної влади і надавати пропозиції щодо поширення освітнього проекту в районних центрах. Висловив щиру подяку колективу Магдалинівського центру первинної медико – санітарної допомоги за проявлену активність в організації першого виїзного засідання і вручив керівникові закладу М.І. Кравченку сертифікат на отримання телевізора та ноутбука для використання під час проведення телеконференцій та інших освітніх заходів.

Виступ головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я облради Н.В. Пучкової був присвячений актуальним питанням безперервного професійного розвитку лікарів, а радник голови облради В.О. Павлов окреслив можливості сімейних лікарів в системі охорони здоров’я.

Протягом майже трьох годин у відділеннях Магдалинівської центральної лікарні проводили консультації пацієнтів представники медичної академії невропатолог, доцент, завідувач кафедри неврології та офтальмології О.В. Погорелов; кардіолог, доцент кафедри внутрішньої медицини 2 Ю.С. Кушнір; гастоентеролог, доцент кафедри терапії, кардіології та сімейної медицини ФПО І.М. Кононов; акушер-гінеколог,а асистент кафедри акушерства та гінекології Н.В. Сімонова; хірург, асистент кафедри загальної хірургії Н.М. Нор; педіатр, асистент кафедри педіатрії 2 М.В. Ширикіна; уролог, асистент кафедри урології К.С. Баранник. Усі відвідувачі були задоволені спілкуванням та порадами провідних вчених академії.

Зустріч пройшла в конструктивному руслі, обмін досвідом і спілкування були на користь усім її учасникам.