Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Вихованці Наукового медичного ліцею «Дніпро», учні 10а класу на чолі з класним керівником Іриною Анатоліївною Медведєвою відвідали кафедру пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2 Дніпровського державного медичного університету. 

Про історію ДДМУ та кафедри, яка знаходиться на базі Регіонального медичного центру родинного здоров'я, ліцеїстам розповіла асистент кафедри, доктор філософії Оболонська Ольга Юріївна.

Завідувачка кафедри професор Людмила Іванівна Вакуленко прочитала невелику лекцію, присвячену важливості контролю артеріального тиску у дітей та підлітків. Потім студенти 6 курсу медичного факультету Крістіна Гаращенко, Сергій Куліш та Анна Бугас провели для ліцеїстів бесіду з модифікації способу життя та майстер-клас з вимірювання артеріального тиску. До речі, ці студенти є випускниками Наукового медичного ліцею «Дніпро», тому вони з задоволенням приділили увагу своїм майбутнім колегам, з радістю поділилися знаннями та невеличким досвідом.

Захід став продовженням співпраці кафедр ДДМУ з науковим медичним ліцеєм «Дніпро» та важливою складовою виховної роботи зі студентами ДДМУ. Так, ліцеїсти вже не перший рік є доповідачами педіатричної секції традиційної в ДДМУ конференції «Новини та перспективи медичної науки», яка проводиться кафедрою пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2 на базі Регіонального медичного центру родинного здоров'я.

За відгуками вихованців ліцею таке спілкування дозволяє їм чи не вперше відчути себе майбутніми лікарями, а також отримати корисні знання та навички. Студенти нашого університету своєю чергою закріплюють та поглиблюють свої знання, набувають досвід комунікації та просвітницької роботи.