Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

12 січня 2024 року ректор ДДМУ, академік НАМН України професор Тетяна Перцева взяла участь у круглому столі, під час якого за ініціативи Дніпровського міського голови Бориса Філатова було запропоновано створити Координаційну раду з питань вищої освіти.

До її складу входитимуть ректори 12 закладів вищої освіти, а також представники профільних депутатських комісій та департаментів міської ради. Офіційно розпорядження про заснування ради підпишуть після врахування всіх пропозицій ректорів.

Дніпровський міський голова зазначив: «У нас є зрозуміла координація з закладами вищої освіти, та нині ми вирішили дати їй більш інституційну основу. Хоча ЗВО не підпорядковуються місцевому самоврядуванню, та час від часу у них виникають проблеми, з розв’язанням яких допомагає саме місто». 

Запропонований формат стане ще одним інструментом ефективної співпраці з професійними середовищами. Сьогодні при міськраді вже діють декілька рад, серед яких громадська, педагогічна, батьківська, художня та координаційна рада зоозахисних організацій. Тож Координаційна рада з питань вищої освіти має стати додатковим інструментом взаємодії ЗВО з міською владою. Вона буде опікуватися різноманітними нагальними проблемами — від профорієнтаційної роботи,  підвищення кваліфікації освітян до підтримки в певних господарських питаннях. 

У матеріалі використані фото Дніпровської міської ради.