Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У черговому засіданні СНТ кафедри медицини катастроф та військової медицини взяли участь 18 студентів, серед яких студенти 2 та 3 курсів медичного факультету.

Староста СНТ – студентка 3 курсу медичного факультету Пархомович Крістіна, викладач кафедри та керівник СНТ - Євген Анатолійович Данченко

Тема науково-практичної зустрічі: «Проведення серцево-легеневої реанімації та перекладання пораненого з травмами хребта».

Перша доповідачка, студентка 1-А групи Шевельова Ірина розповіла про надання домедичної допомоги при кровотечах. Студенти змогли освіжити в памʼяті анатомію серцево-судинної системи та дізнались про порядок зупинки кровотечі. Наступна доповідь була присвячена наданню домедичної допомоги при напруженому пневмотораксі. Студентка Абдуллаєва Аїда розповіла про забезпечення правильного положення постраждалого та техніку проведення голкової декомпресії. Студентка Топєха Вікторія доповіла про надання домедичної допомоги при травмі голови, шиї та хребта. Вікторія розповіла та показала способи забезпечення стабільного положення та перекладання постраждалого.

На наступному етапі викладач показав техніку проведення серцево-легеневої реанімації. Кожен студент мав можливість провести серцево-легеневу реанімацію на манекені. Надихала гуртківців відома пісня «Stayin’ alive» (Залишитися в живих»), яку можна вважати неофіційним гімном реаніматологів та рятувальників. Під її супровід вони завзято навчались правильного ритму натискання на груднину. І взагалі такі практичні заняття надихають студентів займатися самоосвітою, досліджувати та набувати власний досвід в професії.