Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Відбулося засідання спеціалізованої вченої ради ДФ 08.601.088 щодо розгляду дисертації здобувача кафедри сімейної медицини ФПО та пропедевтики внутрішніх хвороб ДДМУ аспіранта кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології Олени Іванівни Шкурупій.

Тема дисертаційної роботи: «Фізична терапія рухових розладів після ендопротезування кульшового суглоба у пацієнтів з наслідками мозкового інсульту», галузь знань – 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія». Науковий керівник – кандидат медичних наук, доцент Олена Леонідівна Смирнова.

У дисертаційній роботі наведене теоретичне обґрунтування і нове вирішення актуального науково-практичного завдання – підвищення ефективності фізичної реабілітації порушень рухових функцій після ендопротезування кульшового суглоба (КС) у пацієнтів з наслідками мозкового інсульту, шляхом розробки та обґрунтування програми фізичної терапії у післягострому та довготривалому періодах з урахуванням стану кісткової тканини, статичної та динамічної рівноваги, сили м’язів нижньої кінцівки та обсягу рухів у КС.

На підставі відкритого голосування та прийнятого рішення спеціалізована вчена рада присудила О.І. Шкурупій ступінь доктора філософії (PhD) за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія», галузь знань 22 «Охорона здоров’я».

Вітаємо!