Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

4 січня 2024 року на кафедрі внутрішньої медицини 1 в онлайн-форматі відбулося чергове засідання СНГ ерготерапевтів 4-го року навчання, присвячене питанням реабілітації хворих із захворюваннями органів дихання.

Студенти-ерготерапевти підготували 5 презентацій під керівництвом асистентів кафедри Б. О. Басіної, Н. К. Кравченко, Г. А. Гарагулі.  Модератор засідання - доцент О. Г. Черкасова.

Студентки Єлизавета Лисакова, Софія Правдіна, Маргарита Гавриленко нагадали про клінічні прояви хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ) і бронхоектатичної хвороби. Доповідь Анастасії Ковальчук «Реабілітація при ХОЗЛ» викликала цікаву дискусію, щодо зв’язку психологічної та фізичної реабілітації, ролі мультидисциплінарної команди в процесі її організації та проведення. Павло Борисенко розповів про особливості реабілітації хворих з бронхоектатичною хворобою. В умовах сьогодення актуально прозвучала доповідь студентки Олександри Родіонової про забій легень, надання допомоги та реабілітацію таких пацієнтів. В умовах сьогодення це важливо знати для надання допомоги як військовим, так і цивільним. Доповідь Іллі Сологуба стосувалася найбільш важливих змін на ЕКГ, що можуть зустрітися в практиці ерготерапевта.

Дякуємо всім, хто підготував цікаві презентації та взяв участь в обговоренні, адже відпрацьовування напряму «ерготерапія» сьогодні є одним з ключових в університетському навчальному процесі.