Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

В Бухаресті з 31 жовтня по 3 листопада пройшов Конгрес європейського товариства хірургів. Цей захід був організований та проведений спільно з Національним конгресом хірургів Румунії, Конгресом асоціації ендоскопічних хірургів, Конгресом з баріатричної й хірургії метаболічних захворювань.

Насичена науково-практична програма, тренінги та воркшопи з ендоскопічної та роботохірургії. Велика авдиторія хірургів з багатьох країн, в тому числі молодих лікарів, інтернів. Окрім країн Європи на заході були представники з країн Азії, США.

Від України в конгресі взяли участь троє представників, серед яких професор кафедри загальної хірургії №3 Валерій Кришень (Дніпровський державний медичний університет.м. Дніпро); Максим Іваник, зав. відділення хірургії та колопроктології та зав. відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вікторія Арбузова (клініка «Гармонія здоров'я», м. Київ).

Професор В. П. Кришень представив на конференції дві програмних усних доповіді, а також виступив на асамблеї Європейського товариства хірургів стосовно бачення розвитку цієї організації.. Учасники конгресу з України представили матеріал для стендової доповіді, брали участь в дискусіях та обговоренні актуальних питань тематики.

Українські фахівці отримали подяки від організаторів конгресу за активну плідну працю та високий рівень доповідей.