Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

2 жовтня в музеї історії ім. І. І. Крижанівської відбулася зустріч членів ветеранських організацій нашого університету.

У ній взяли участь голова ради ветеранів Ю. П. М’ясоїд, голова жіночої ради Л. М. Одинцова, керівник ветеранського клубу «Надія» Л. П. Аксеніч, представник профспілкового комітету Н. В. Куликова, члени ветеранських організацій.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся перший проректор ДДМУ, професор І. С. Шпонька. Він розповів про новини університетського життя, а також виклики сучасності, які колектив закладу успішно долає. Наші ветерани завжди проявляють цікавість до подій, які відбуваються в університеті – у навчальній частині, науковому світі. Чим «дихає» рідна альма-матер сьогодні? Як працює професорсько-викладацький склад, скільки студентів та інтернів прийняли на навчання цьогоріч, якими є нові плани, напрями роботи та перспективи розвитку? На всі ці питання Ігор Станіславович докладно відповів.

З нагоди ювілею, за багаторічну самовіддану творчу працю та значний внесок в розвиток музею історії університету подякою ректора ДДМУ відзначено Ларису Петрівну Аксеніч.

Голова жіночої ради Л. М. Одинцова привітала присутніх, подякувала кожному за активність та небайдужість. Людмила Михайлівна згадала тих, хто пропрацював в рідній альма-матер 40, 50 та 60 років і присвятив значну частину життя служінню рідному навчальному закладу. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто пішов з життя.

Далі виступила член-кореспондент НАМН України, професор Л. В. Новицька-Усенко. Вона нагадала, що 2023 року відзначає 50-річчя заснування кафедра анестезіології, і це знакова подія для університету. Людмила Василівна розповіла про здобутки кафедри та її досягнення, а також передала в дар музею новий екземпляр до колекції дзвоників, що символізують навчальний процес.

Помічник ректора з міжнародних зв’язків, професор Л.Ю. Науменко привітав всіх присутніх зі святами – Міжнародним днем лікаря та Днем учителя. Обидва ці свята є важливим для тих, хто все життя присвятив медицині та навчанню нових поколінь медиків. Леонід Юрійович подякував за внесок кожному ветерану та побажав присутнім здоров’я, наснаги, активного довголіття.

Голова ради ветеранів ДДМУ Ю. П. М’ясоїд висловив вдячність керівництву ДДМУ й особисто ректору, академіку НАМН України, професору Т. О. Перцевій, а також голові профспілки В. В. Васильченку, помічнику ректора з міжнародних зв’язків Л.Ю. Науменку за увагу до ветеранського руху та сприяння в проведенні традиційних зустрічей.

Також виступили доцент Е. Ф. Самарець та М. О. Шматко. Читали вірші, з великою шаною та вдячність згадували своїх вчителів, що свого часу відкрили для кожного шлях у довге та успішне професійне життя.

Д. Г. Мосейчук подарувала музею рідного вишу зроблений власноруч годинник із совою, що символізує мудрість та знання, які є невіддільною складовою роботи лікарів та педагогів.

Завершилася зустріч традиційним чаюванням. З пронизливою та емоційною промовою звернулася до друзів доцент Г. С. Короленко. Її слова були сповнені теплотою та завдали тон подальшому невимушеному спілкуванню. Смаколики до столу ветерани готували власноруч. А найсмачнішими та найулюбленішими ще з часів студентства та роботи в університеті лишаються для кожного пиріжки, які випікають в нашій столовій за фірмовим рецептом, і вони завжди на столі!

Безумовно, такі зустрічі у колі друзів надихають, даруючи радість та оптимізм тим, для кого наш навчальний заклад завжди буде рідним та найкращим.