Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

3-4 жовтня в м. Дніпрі і м. Кривому Розі проходила друга Всеукраїнська науково – практична конференція «Актуальні питання професійних захворювань в Україні». В ній взяли участь понад 300 лікарів і вчених з різних міст нашої країни: Києва, Харкова, Запоріжжя, Сум, Полтави, Вінниці, Львова, Луцька, Івано–Франківська, Дніпра, Кривого Рогу і Кам`янського.

Конференцію відкрила член-кореспондент НАМН України, професор, ректор Дніпропетровської медичної академії Т.О. Перцева і  виступила з доповіддю,в якій розповіла про нові  підходи в лікуванні пацієнтів з бронхообструктивною патологією.

У виступ професора з м. Івано-Франківська М.М. Островського йшлося про особливості лікування хронічного обструктивного захворювання легень з  точки зору оновлених міжнародних рекомендацій GOLD.

Член-кореспондент НАМН України, професор з м. Києва  А.В. Басанець звернула увагу присутніх на генетичні аспекти хронічного обструктивного захворювання легень професійного генезу. Проблемам професійної захворюваності  в Придніпровському промисловому регіоні та шляхам іх подолання присвятила свою доповідь професор з м. Кривий Ріг  Т.А. Ковальчук.

В конференції взяли участь і виступили з доповідями вчені Дніпропетровської медичної академії, професори К.Ю. Гашинова, Є.М. Дитятковська, Л.І. Конопкіна, В.А. Потабашний, Р.В. Разумний, В.В. Родіонова , доценти Н.С. Колісник, В.В. Дмитриченко, В.І. Фесенко.