Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

23 листопада 2017 року в м. Кам'янське за проханням в.о. головного лікаря КЗ "Кам'янська міська лікарня № 9" ДОР О.А. Пономаренко був проведений виїзний тренінг за темою "Акушерські кровотечі" під керівництвом доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, к.м.н. В.В. Лебедюка. 

В тренінгу взяли участь заступник головного лікаря по пологовій допомозі КЗ "Кам'янська міська лікарня № 9" ДОР, головний акушер-гінеколог м. Кам'янське Л.Д. Кузьменко та чергові бригади закладу, у тому числі 38 лікарів акушерів-гінекологів, анестезіологів, акушерок та анестезісток. 

На тренінгу були розібрані чотири клінічні ситуації для надання медичної допомоги при акушерській кровотечі, починаючи з консервативних методів зупинки кровотечі у приймальному та пологовому відділеннях до оперативних методів зупинки кровотечі в операційній залі черговими бригадами фахівців з урахуванням часу проведення заходів, етапності та якості надання медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів наказів МОЗ України. 

По закінченні тренінгу доцент В.В. Лебедюк провів презентацію на тему: "Алгоритм невідкладної допомоги при акушерських кровотечах", яка супроводжувалася обговоренням результатів тренінгу, розбором виявлених недоліків та помилок при наданні акушерської допомоги. 

Фахівці лікувального закладу виразили свою вдячність та надію на подальшу співпрацю.