Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

25 лютого 2021 року відбулося чергове засідання вченої ради, на якому було розглянуто ряд важливих питань, пов’язаних з діяльністю Дніпропетровської медичної академії, та новим поповненням якісного складу науково-педагогічних працівників. Голова вченої ради, ректор член-кореспондент НАМН України професор Т. О. Перцева вручила атестати професора докторам медичних наук О. О. Нефьодову та В. В. Огоренко.

Знаковою подією діяльності вченої ради вперше стало прийняття рішення про видачу диплома доктора філософії 15-ом здобувачам згідно з рішенням атестаційної колегії МОН від 09.02.2021 р., наказ № 157, що введено в дію Наказом ректора.

Вчена рада заслухала питання порядку денного. Про організацію навчального процесу на І-му та ІІ-му міжнародних факультетах в сучасних умовах доповіли декан І-го міжнародного факультету професор О. О. Нефьодов та декан ІІ-го міжнародного факультету Р. В. Разумний.

В доповідях був представлений аналіз роботи факультетів за освітніми напрямами «медицина» (українська, французька та англійська мови навчання) та «фармація».

В обговоренні доповідей вчена рада приділила особливу увагу питанню відповідності рівня мовної підготовки викладачів, які викладають іноземним громадянам, міжнародному сертифікату В2. Наступним питанням порядку денного був фінансовий звіт Голови ради студентів ДЗ «ДМА» за 2020 рік Є. В. Безгинової. Звіт вчена рада затвердила.

На засіданні було прийнято рішення про висунення кандидатур від професорсько-викладацького складу академії та здобувачів вищої освіти для участі у конкурсах різного рівня на отримання премій та стипендій.

Вчена рада затвердила утворення двох спеціалізованих вчених рад для разового захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії та попередню експертизу 11 дисертацій, призначила рецензентів здобувачам наукового ступеня доктора філософії. На засіданні було розглянуто низку інших питань підготовки здобувачів вищої освіти.

При розгляді поточних справ було затверджено до видання з грифом вченої ради ДЗ «ДМА» 6 навчально-методичних посібників, зміст журналу «Здоров’я дитини» № 2, 2021 р.

Очікуваною радісною подією для 15 здобувачів ступеня доктора стало урочисте вручення ректором академії професором Т. О. Перцевою дипломів доктора філософії.

Дипломи отримали:

222 Медицина:

  1. Крихтіна М.А. кафедра внутрішньої медицини 1 (науковий керівник проф. Перцева Т.О.)
  2. Чуб Д.І. кафедра ендокринології (науковий керівник проф. Перцева Н.О.)
  3. Пилипенко Л.Ю. кафедра офтальмології (науковий керівник проф. Сердюк В.М.)
  4. Шульга О.О. кафедра нервових хвороб та нейрохірургії ФПО (науковий керівник проф. Дзяк Л.А.)
  5. Семенко В.В. кафедра офтальмології (науковий керівник проф. Сердюк В.М.)
  6. Балик Д.В. кафедра хірургії 2 (науковий керівник проф. Кутовий О.Б.)
  7. Клішин О.А. кафедра хірургії 2 (науковий керівник проф. Кутовий О.Б.)
  8. Буртняк Т.З. кафедра терапії, кардіології та сімейної медицини ФПО (науковий керівник проф. Потабашній В.А.)
  9. Лазаренко О.М. кафедра терапії, кардіології та сімейної медицини ФПО (науковий керівник проф. Кузьміна Г.П.)
  10. Жмуренко Е.В. кафедра хірургії 2 (науковий керівник проф. Кутовий О.Б.)
  11. Задесенець І.П. кафедра клінічної анатомії, анатомії і оперативної хірургії (науковий керівник проф. Нефьодова О.О.)
  12. Гальперін О.І. кафедра клінічної анатомії, анатомії і оперативної хірургії (науковий керівник проф. Нефьодова О.О.)

221 Стоматологія:

  1. Фесенко Д.В. кафедра стоматології ФПО (науковий керівник проф. Глазунов О.А.)
  2. Штепі В.О. кафедра ортопедичної стоматології (науковий керівник проф. Фастовець О.О.)

228 Педіатрія:

  1. Бабич В.Л. кафедра педіатрії 1 та медичної генетики (науковий керівник проф. Абатуров О.Є.)

Голова вченої ради тепло привітала здобувачів і їх наукових керівників з вагомими досягненнями, подякувала спеціалізовані ради за плідну працю, побажала подальшої творчої роботи і нових здобутків.