Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16-17 вересня відбулася традиційна щорічна конференція, яка присвячена актуальним питанням професійних хвороб та лікуванню пацієнтів працездатного віку.

Цього року через пандемію COVID-19 конференція відбулася в режимі онлайн, що значно збільшило аудиторію та допомогло об’єднати схід та захід, південь та північ нашої країни, оскільки дві тисячі п’ятсот спеціалістів у галузі внутрішньої медицини та професійних хвороб з усіх куточків України зареєструвалися на захід.

Відкрила конференцію ректор ДЗ «ДМА», член-кореспондент НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева, яка представила доповідь щодо сучасних принципів діагностики і лікування бронхіальної астми. Питання професійних хвороб були висвітлені членом-кореспондентом НАМН України, професором А. В. Басанець, доктором медичних наук Т. А. Ковальчук, професором С. І. Ткач. Про  стратегії керування бронхіальною астмою  розповідали професори М. М. Островський та Ю. М. Мостовий. Другий день конференції розпочав професор Варивончик Денис Віталійович, який представив доповідь на актуальну тему професійної захворюваності та профілактики COVID-19 серед медичних працівників. Також питання ведення хворих працездатного віку, в тому числі в умовах пандемії, були висвітлені науковцями нашої академії, професорами К. Ю. Гашиновою, В. В. Родіоновою,  Є. М. Дитятковською, О. В. Курятою,  Л. І. Конопкіною,  О. О. Ханюковим,  І. С. Борисовою,  В. А. Потабашнім,  Р. В. Разумним,  С. О. Шейко. В рамках конференції також відбулася сесія стендових доповідей та конкурс молодих вчених, в яких вони мали можливість представити результати своїх наукових робіт. Понад 1500 переглядів кожного дня було зареєстровано по завершенні конференції. Цей досвід став для нас дуже корисним, але сподіваємося наступного року побачити постійних та нових учасників конференції в очному режимі.