Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16 вересня Дніпропетровська медична академія відзначає 104 річницю величної історії навчального закладу. За історичній період свого розвитку академія виборювала та підтверджувала свою значущість в буремні  роки революцій, воєнного лихоліття, післявоєнної  відбудови і становлення незалежності нашої держави.

Повздовж всієї історії закладу найвищою цінністю були і залишаються викладачі і студенти, саме їх самовіддана праця наповнювала новими здобутками скарбницю шляхетних справ. Із покоління в покоління передаються імена і творчий внесок зіркових особистостей, викладачів і студентів, які забезпечили розбудову Alma mater.

Золотими буквами в історію закладу вписані імена ректорів В.П. Карпова, Д.П. Чухрієнко, М.Я. Хорошманенко, І.І. Крижанівської, Л.В. Новицької-Усенко, Г.В. Дзяка, які формували матеріально-технічну базу, створювали потужний освітній і науковий потенціал. На кафедрах академії повздовж усієї історії продовжує жити наукова спадщина засновників кафедр і наукових шкіл професорів М.С. Кахіані, М.М. Тростанецького, А.А. Абражанова, М.І. Зазибіна, Л.В. Громашевського, Я.О. Гальперна, М.О. Кімбаровського, В.М. Дзяка і багатьох іншіх.

На сучасне покоління викладачів і студентів покладена велика відповідальність зберегти і примножити здобутки наших вчителів. Академія стала престижним центром підготовки медичних кадрів не лише для України, а і для країн зарубіжжя.

Свій день народження наш заклад зустрічає численними напрацюваннями. Після реконструкції сучасного вигляду набули найстаріші Морфологічний та санітарно-гігієнічний корпуси і гуртожитки. Оновлена експозиція музею історії академії ім. І.І. Крижанівської, створені нові лабораторії і навчальні центри.

За якісними показниками освіти і науки в 2020 році академія увійшла в число 10 кращих серед усіх вищих навчальних закладів України і стала кращими вищим навчальним закладом регіону та міста.

Шануючи минуле, ми впевнено крокуємо у майбутнє. Попереду нові виклики і нові горизонти, які безумовно здолає наш дружній і єдиний колектив.

Вітаю професорсько-викладацький склад, студентів і співробітників із знаменною датою - 104 річницею з дня заснування Дніпропетровської медичної академії.

Прийміть найщиріші побажання сталого розвитку нашому навчальному закладу, єдності всім нам і міцного здоров’я кожному, подолання негараздів і перешкод  на шляху розбудови медичної освіти незалежної України в новому столітті нашої академії.

Ректор, професор
Т.О.Перцева