Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

21 березня 2019 року в рамках спільного проекту Дніпропетровської обласної ради та Дніпропетровської медичної академії відбулась перша у поточному році телеконференція для сімейних лікарів.

Вступне слово щодо важливості дистанційного навчання для підвищення кваліфікації лікарів загальної практики було надано раднику голови Дніпропетровської обласної ради В.О. Павлову та проректору з наукової та лікувальної роботи Дніпропетровської медичної академії, професору В.Й. Мамчуру. 

З дуетною лекцією на тему: "Особливості ведення фізіологічної вагітності сімейним лікарем, застороги, які виникають. Алгоритм дій" вперше виступили співробітники кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, експерт за напрямом «Акушерство і гінекологія» Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної ради, завідувач кафедри, професор Ю.О. Дубоссарська та доцент В.В. Лебедюк.

Перша частина лекції була присвячена організаційним питанням надання акушерської допомоги сімейними лікарями при фізіологічній вагітності, згідно наказів та клінічних протоколів МОЗ України та наказу Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної ради щодо маршрутизації вагітних, а також своєчасній взаємодії між лікарем загальної практики та акушером-гінекологом. 

У другій частині лекції  висвітлювалися алгоритми дій сімейного лікаря при невідкладних станах у вагітних, зокрема при акушерських кровотечах, гіпертензивних розладах та при дистресі плода при вагітності.

Підсумовуючи сказане, експерт за напрямом «Загальна практика – сімейна медицина» Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної ради, заступник голови науково-практичної Асоціації сімейних лікарів Дніпропетровської області Н.В. Пучкова підкреслила, що всі лікарі загальної практики - сімейні лікарі повинні пройти двотижневі курси з ведення фізіологічної вагітності на кафедрі акушерства, гінекології та перинатології ФПО Дніпропетровської медакадемії.

Відеозапис лекції розміщений на сайті в розділі «Телеконференції»