Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Наприкінці листопада відбулася  зустріч  першокурсників 1 та 2 міжнародних факультетів з представниками Національної поліції України, яку організувала адміністрація академії з метою адаптації студентів – іноземців до умов проживанні у місті Дніпро та навчання в академії.

Старший інспектор відділу зв'язків з громадськістю патрульної поліції Дніпропетровської області, старший лейтенант А.В. Малиновська-Поправка розповіла студентам 1 курсу про права, свободи та обов’язки іноземних громадян, які перебувають в Україні, зміни в чинному міграційному законодавстві України, застосуванні встановлених правил міграційного обліку іноземних громадян, особливості трудового законодавства для іноземців, а також підстави відповідальності за найбільш поширені правопорушення. Більш детально старший лейтенант ознайомила представників студентства з правилами поведінки в громадських місцях, транспорті та на вулицях міста.

Студенти мали велику кількість питань до поліцейських, пов'язаних з повноваженнями та особливостями спілкування  з  пересічними українськими громадянами, порядком використання на території України міжнародних водійських посвідчень, можливості придбання і постановки на облік транспортних засобів.

Сподіваємося, що подібні зустрічі, які вже стали традиційними у нашій академії, сприятимуть  адаптації  іноземних студентів в нашому місті.