Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Всесвітній день передчасно народженого малюка (World Prematurity Day) був заснований в 2009 році за ініціативи Європейського фонду  догляду за новонародженими дітьми (European Foundation for the Care of Newborn Infants, EFCNI) та щорічно відзначається 17 листопада.

На сьогодні Всесвітній день передчасно народженого малюка стає популярною подією в багатьох країнах, в тому числі в Україні. Мета цього свята знову і знову нагадати, що діти - безцінні, їх здоров’я повинно бути захищено на всіх рівнях, тому що здорова дитина - це щаслива сім я, це майбутнє нашої нації. Найважливіша мета Всесвітнього дня передчасно народженого малюка - показати батькам, які мають таку дитину, що надія на їх щасливе майбутнє є, низька вага при народженні – це не вирок.

17 листопада в Дніпропетровському обласному перинатальному центрі був проведений захід, присвячений Всесвітньому дню передчасно народженого малюка. На захід запросили  батьків з дітьми різного віку, які народжені передчасно. Активну участь у святкуванні цієї події брали викладачі кафедри педіатрії 2 ДМА та студенти 202 групи 2-го медичного факультету Залізняк Анастасія, Желюк Альона, Гриценко Дарія.    

Студенти, які займаються волонтерською діяльностю, проводили розважальні заходи для дітей (шоу мильних кульок, конкурс аквагриму).

Викладачі кафедри педіатрії 2 та студенти одержали подяки від керівництва Дніпропетровського обласного перинатального центру.